Pokud patříte mezi milovníky „čaje s mlékem“, je pravděpodobné, že se budete držet buď černého čaje, nebo sáhnete po matcha. Čaj Pu erh je ve skutečnosti posledním druhem čaje, který lidé zvažují pít s mlékem.
Je pravda, že většina milovníků čistého čaje pu erh nepije čaj s mlékem, ale to neznamená, že ti, kteří ho pijí, by o pu erhu neměli uvažovat. Ve skutečnosti jsme přesvědčeni, že pu erh je jedním z nejlepších druhů čaje, který lze pít s mlékem. Ve srovnání s černým čajem má (zralý) pu erh mnohem silnější tělo a jeho zemité tóny se s mlékem velmi dobře doplňují.
V tomto článku se s vámi podělíme o několik receptů, abyste si mohli začít rozšiřovat své obzory o čaj pu erh s mlékem!
Recept 1: Čaj Pu Erh s mlékem + hnědý cukr
- Do sklenice přidejte kostky ledu, dokud nebude zcela plná.
- Přidejte silně vylouhovaný zralý pu erh, dokud nebude sklenice plná do poloviny. Pokud chcete vědět, jak připravit pu erh, podívejte se na návod „Příprava zralého čaje Pu Erh“ níže v tomto článku.
- Přidejte studené mléko, dokud není sklenice téměř plná. Tip: pokud chcete mít vrstvený vzhled, ujistěte se, že mléko naléváte pomalu přes kostku ledu, abyste zpomalili rychlost vnikání mléka do sklenice.
- Čaj oslaďte 1 nebo 2 lžícemi hnědého cukru.
- Promíchejte a podávejte.
Recept 2: Čaj Pu Erh s kondenzovaným mlékem
Pokud chcete zachovat hustou strukturu zralého čaje pu erh, můžete místo normálního mléka použít kondenzované mléko. Postupujte podle následujících kroků:
- Naplňte sklenici kostkami ledu.
- Přidejte silně vylouhovaný zralý pu erh, dokud nebude sklenice plná z 80 %. Nyní přidejte 2-3 lžíce kondenzovaného mléka.
- Promíchejte a je připraveno k pití. Poznámka: čaj není třeba dále sladit, protože kondenzované mléko je samo o sobě sladké.
Recept 3: Pu Erh Tea Coffee
Pokud jste někdy byli v Hongkongu, určitě znáte Yuan Yang, což je nápoj z kávy a čaje. Zatímco originální Yuan Yang se připravuje z černého čaje, my si myslíme, že příprava s robustním zralým pu erhem je ještě lepší! Postup je následující.
- Naplňte sklenici kostkami ledu.
- Sklenici naplňte do 60 % silně připraveným zralým čajem pu erh.
- Přidejte dávku espressa (nebo 2, pokud máte rádi silný čaj).
- Přidejte 2-3 lžíce sladkého kondenzovaného mléka.
- Zamíchejte a podávejte.
Příprava zralého čaje Pu Erh
Na jednu porci čaje zralý pu erh můžete použít 4 g jakéhokoli druhu čaje zralý pu erh s 200 ml vody. V nádobě jej při plné teplotě louhujte 10 minut a nechte jej vychladnout k použití. Pro lepší extrakci doporučujeme konvičku předehřát rychlým propláchnutím horkou vodou.